Ny förskola i Umami Park!

Runt Hallonbergen + Ör finns många fina och naturnära förskolor, och nu har ytterligare en förskola öppnat. Förskola Freden i Umami Park, byggd av Wallenstam, är utformad för att ge alla barn en spännande och kreativ miljö. 

Barnskratten ekar mellan områdets hus och parker. Kombinationen av att bo nära både stad och natur, skapar en livsbalans som gör det lätt att trivas. I en växande stadsdel som Hallonbergen + Ör är det även nödvändigt att möta de ökade behoven av service – och med många nyinflyttade barnfamiljer är ett bra utbud av förskolor kanske det viktigaste av allt. 

Ny förskola med spännande gårdslösning

Det senaste tillskottet är nyöppnade förskolan Freden, som är byggd av Wallenstam.  Förskolan är placerad i Centralkvarterets nyrenoverade lokaler i expansiva Umami Park. Den har fått sitt namn efter det gamla gårdsnamnet Freden som fanns på platsen för längesen, och består av sex avdelningar med barn från 1-5 år, indelade i olika åldersgrupper. Här har två plan på hela 1500 kvadratmeter anpassats för lekglädje och pedagogik.

De stora gemensamma utrymmena och luftiga avdelningarna välkomnar barnen med olika färgglada teman, och den gröna tillhörande gården har fått en extra spännande lösning, och är placerad ovanpå en annan fastighet.

Foto:  Helle Ambrén, Wallenstam

Tillsammans med förskolans duktiga pedagoger ser jag väldigt mycket fram emot en spännande höst och alla härliga möjligheter som finns här på plats. Utsikten, de fina lokalerna och läget med direkt närhet till fina grönområden men även bussar och tunnelbana är riktiga pluspoäng, säger rektor Karin Ljunggren

Precis som områdets andra förskolor är Freden omgiven av grönområden, samt har närhet både till Ursviks motionsområden och kommunikationer. Den utgår även från Reggio Emilias pedagogiska filosofi, något som är gemensamt för samtliga förskolor i Sundbyberg.

Det innebär att barnen tillsammans med specialutbildade pedagoger och tillgång till skaparverkstad i kommunen, tidigt får utforska lärande och skaparglädje på nytt sätt.

– Vi har haft ett jättefint samarbete med verksamheten under hela projektet, vilket har varit både roligt och givande och förhoppningsvis skapat bestående mervärden, säger Katarina Swedenborg, projektchef på Wallenstam.

Foto:  Helle Ambrén, Wallenstam

Förskolor i Hallonbergen + Ör

Utöver den nya förskolan, finns här sen tidigare redan ett bra utbud av trivsamma förskolor utspridda i och runt Hallonbergen + Ör.

I Hallonbergen Centrum ligger förskolan Stella Nova, som är en mindre förskola med en avdelning med fem åldersgrupper. Lokalerna är anpassade för de olika åldrarna och personalen följer barnen under deras tid på förskolan, vilket innebär att de följer samma barngrupp från ett till fem.

I bostadskvarteret Skidbacken hittar man sen Iftin. En fristående förskola där verksamheten bedrivs i fräscha lokaler, och bara ett stenkast bort ligger förskolan Vitsippan med närhet till grönområdet Rissne ängar.

Inne i Ör ligger den nybyggda och moderna förskolan Blåklockan, som ingår i samma enhet som förskolorna Dimslöjan och Bävern. Dimslöjan ligger i det vackra naturområdet vid Lötsjön, medan Bävern hittas på Golfängarna, och här ligger även förskolan Vargen.

Närheten till de kringliggande grönområdena samt kommunikation gör att det är lätt att ta sig hit, och barnen erbjuds mycket tid utomhus i stimulerande lärmiljöer.

Vill du läsa mer om hur Hallonbergen + Ör fortsätter att utvecklas, kan du göra det här.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Det bästa och senaste direkt från Hallonbergen + Ör, i din inbox!