"Äntligen får vi umgås igen!"

Träffpunkten i Hallonbergen är öppen för inomhusaktiviteter igen! Efter nästan två år av stängda dörrar är det nu fullt aktivitetsutbud.
 
 
– Vi har längtat så mycket efter att få komma hit. Man vill bara ses, säger Tarja och Lena, flitiga besökare.
 

– Välkomna på sittgympa. Hoppas ni mår bra och är sugna på lite motion, säger Ida, ledare för dagens första pass på Lötsjövägen 6, där Träffpunkten huserar.

– Jag känner igen de flesta av er, även om det var länge sedan vi sågs. För er som är nya kan jag berätta att alla övningar genomförs sittande och att vi under passet bygger upp styrka, rörlighet och koordination. Och alla deltar förstås på sin egen nivå, säger Ida och kör igång passet.

Gruppen börjar med uppvärmning och går metodiskt över till mer pulshöjande övningar, både med och utan gummiband. Det luftboxas, görs höga knän, trampas v-steg och sträcks upp mot himlen. När passet når sitt slut efter 30 minuter har många kinder blivit rosiga. Innan gruppen skingras hugger vi tag i Lena och Pirjo, båda flitiga deltagare i Träffpunktens olika aktiviteter.

Vad betyder det att Träffpunkten öppnat upp igen?

– Det betyder så mycket! Att få träffas igen bryter isoleringen för många ensamma pensionärer i området. Och det är glädjande att se hur många av oss som klarat pandemin med livet i behåll, säger Lena.

– Jag håller verkligen med och vill passa på att tacka kommunen, som erbjuder ett så stort gratisutbud för oss äldre. Ni anar inte hyr mycket det betyder, fyller Pirjo i.

Vilka aktiviteter brukar ni delta i?

– Jag är med på allt jag kan, jag trivs verkligen här. Under våren ska jag till och med hålla i bingon, ler Lena.

Bor ni i närheten?

– Vi har båda bott i Hallonbergen med omnejd hela våra vuxna liv. Det finns ingen bättre plats, säger Lena.

Har ni kunnat träna något under pandemin?

– Jag har gympat en del till Go'kvälls program ”Hemmagympa med Sofia”, men det är trist att motionera ensam, säger Pirjo.

Dagen är ung, vad ska ni hitta på nu?

– När vi ändå är här kan vi lika gärna delta i core-träningen som börjar strax. Sen tar vi en fika eller lunch i serveringen och pratar lite strunt. Man vill ju bara umgås nu, avslutar Lena.

Det här är sittgympa

Sittgympa är en rolig och social motionsform som passar extra bra för de som hellre sitter ner och gör övningar. Träningen är lättsam och ger balans, styrka och smidighet. Dessutom görs passen i grupp, så den sociala biten är också en viktig faktor.

Kom till Träffpunkten i Hallonbergen

Sundbyberg har träffpunkter för dig som är 65 år och äldre. Här kan du träffa andra seniorer och hålla både kroppen och hjärnan i form. Även om verksamheten nu öppnar upp är maxantalet fortfarande 20 deltagare per fysisk aktivitet, så se till att boka en plats i tid. Endast föranmälda deltagare kan vara med på aktiviteterna.

Telefontider för anmälan/avbokning:

Måndag–torsdag klockan 9.00–15.30, fredag 9.00–15.00
Anmälan och avbokning 08-706 83 69

Läs mer på Sundbybergs stads hemsida

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Det bästa och senaste direkt från Hallonbergen + Ör, i din inbox!