Vi blickar tillbaka på året som gått!

Många är nog överens om att 2020 kommer gå till historien som ett av de märkligaste och mest utmanande året i mannaminne. Men i Hallonbergen + Ör har den positiva utvecklingen fortsatt som vanligt. Nya områden står klara, fler har flyttat in och nya företag har etablerat sig. Vi blickar tillbaka på allt positivt som har hänt under året...

Roliga och säkra events för alla åldrar

Sportlovet i Hallonbergen + Ör bjöd som vanligt på ett stort utbud av roliga aktiviteter för både större och mindre barn som ville prova något nytt under ledigheten. I slutet av februari ordnades även en jobbmässa för
ungdomar som ville ha hjälp med att få in en fot på arbetsmarknaden.
Under våren höll Löparakademin sitt tioveckorsprogram, och påsken bjöd på en rolig påskäggsjakt med fina priser!

Även under sommaren anordnades det massor av roliga utomhusaktiviteter, där både barn, vuxna och seniorer kunde vara delaktiga på säkra avstånd.
Slutet av året livades i sin tur upp med pumpajakt under Halloween, 500 marschaller under Lucia, och roliga jultävlingar med fina priser från lokala företag.

Innovativa initiativ

Pandemin gjorde att många fick ställa om och tänka nytt. TalangAkademin var en av dessa, som började anordna ’Walks and talks’ runt Hallonbergen + Ör, där deltagarna fått chansen att knyta nya kontakter och ventilera tankar och känslor.

Initiativet ’Goda Grannar’ är ett interreligiöst samarbete mellan Svenska kyrkan i Sundbyberg, Sankt Petrus syrisk-ortodoxa kyrka och Negashi moské i Hallonbergen. De jobbar för att skapa ett gott samhälle över gränserna, och har under hösten ordnat träningstillfällen för kvinnor, läxhjälp till ungdomar och även nattvandring.

Nyöppnat i Hallonbergen + Ör

Området har trots pandemin fortsatt att utvecklas, och erbjuder nya möjligheter till både företagare och boende.
Nya kontorskoncept har öppnats i expansiva Umami Park, och i samma område har även en ny och rymlig förskola vid namn Freden slagit upp portarna, samtidigt som en efterlängtad Barbershop nu finns i kvarteret.

Områdets eldsjälar

Förutom Ör-bon Anita Tibblin som korades till Årets Lokala Hjälte av tidningen Mitt i Sundbyberg för sitt livslånga engagemang för utsatta människor, har vi även lyft fram flera andra lokala hjältar.
Vi har Faiza Rebandi som outröttligt arbetar för att barn och ungdomar i Hallonbergen + Ör ska ha det bra, vi har Emma Högberg som driver en egen kultureventbyrå, och vi har Oyewole Odunlami som brinner för
omsorg av de äldre.

Tack för att ni finns.

Och vi får inte glömma...

...att även i år fick 100 ungdomar sommarjobb hos Förvaltaren för att hålla kvarteren rena och säkra, förskolan Stella Nova vann ett fint pris för sitt arbete med hållbarhet, och barnen från samma förskola har fått vara med att bestämma utformningen när Hallonbergsparken nu rustas upp.

Så även om 2020 på många sätt att varit ett tufft år, har det även funnits många ljuspunkter, och alla boende och arbetande i Hallonbergen + Ör har tillsammans mycket nytt och spännande att se fram emot.

Vi önskar ett riktigt Gott Nytt År!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Det bästa och senaste direkt från Hallonbergen + Ör, i din inbox!