Häng med när vi blickar tillbaka på ett fantastiskt år

Det har varit full fart i Hallonbergen och Ör under 2021. Samtidigt som fler har flyttat in och nya företag etablerat sig, har det skett massor med kul runt omkring. Vi blickar tillbaka på allt som har hänt under året!

Våren nalkades...

Och när värmen sakta men säkert började att hitta tillbaka utmanade Löparakademin oss med sitt 10-veckorsprogram med träning, workshops och mentorskap.

Vi fick sedan träffa floristen Yousef Waad, snickaren som sadlade om till florist – med ambitionen om att få Hallonbergen Centrum att blomma. När påsken sen närmade sig kunde människorna i Hallonbergen och Ör köpa sina blommor hos Yousef och dagarna innan påsk bjöds det på traditionsenlig påskäggsjakt när hela 80 påskägg gömdes runt om Hallonbergen och Ör.

Det började att våras i Hallonbergen och Ör med blommande lökväxter, kvittrande fåglar och vackra blommor. Vi identifierade sju tydliga vårtecken.

Vi fick också träffa Anna, vars vintagebutik gör dubbelt gott. Här kan nämligen människor både handla begagnat och ta del av arbetsträning.

Hallonbergen och Ör fortsätter hela tiden att utvecklas. Det var därför glädjande nyheter när två byggnader nominerades till Årets Byggnad i Sundbyberg.

Det kanske viktigaste av allt i ett område som utvecklas är människorna i området. Vi träffade därför Hallonbergen och Örs eldsjäl och egna pokédrottning Sihaam Masae, grundare av snabbmatskedjan Oh Poké som öppnade i Hallonbergen under året.

Det är som sagt viktigt med eldsjälar. Och vi kan alla vara stolta över nästa person som vi träffade: Semir Yebio, 30-åringen bakom Tryggt Tugg, som nattvandrar och ordnar aktiviteter för Hallonbergens ungdomar – samtidigt som han arbetar heltid som lärare.

Applåd till våra eldsjälar!

Sommaren kom...

Och vi kunde se fram emot en supersommar med massa aktiviteter för stora och små. Samtidigt öppnade Hallonbergsparken där barnen fick en helt ny lekplats att leka, umgås och skratta i!

Vi anordnade också vår fototävling #MittHallonställe med ett enastående resultat där vi fick in flera fantastiska bilder som tillsammans bildade en fotoutställning i Hallonbergen Centrum.

Under sensommaren bjöd Goda Grannar på gratis träning genom sitt koncept ”Power Together”.

Ingen behövde med andra ord sitta still under sommaren i Hallonbergen och Ör.

Historia - en viktig del av oss

Under året har vi fått ta del av fantastiska berättelser från den historia som finns runt omkring gatorna i Hallonbergen och Ör. Vi har fått läsa om Fru Janssons populära logdans som lever vidare i Hallonbergen och Ör och vikingaskeppens mäktiga farled som blev Sundbybergs gröna vardagsrum - det vill säga Golfängarna och Lötsjön runt Hallonbergen.

Vi har även hört historien om den mytomspunna Lötgubben som blev Sundbybergs första lokalkändis och den älskade Timåtejteatern vars arv lever vidare i Hallonbergen Centrum än idag.

Med sina vackra färger anlände hösten...

Och bjöd på flera roliga aktiviteter för barn och unga. Dessutom anordnades löpartävlingen ”Två sjöar runt” där deltagarna bland annat springer runt de vackra fågelsjöarna Lötsjön och Råstasjön. Goda Grannar bjöd på pizza och vi anordnade vår pumpajakt med medföljande pumpatävling. En uppskattad och rolig och aktivitet som bjöd på fantastiska pumpadekorationer.

Vi träffade återigen några eldsjälar. Denna gång var det järngänget på Stella Nova Förskola som berättade om varför barnen älskar sitt Hallonbergen och hur de får barnen att älska sin förskola. Och återigen kan vi bara betona att det är människorna i Hallonbergen och Ör som gör området så fantastiskt.

Nu är vintern här och slutet på året närmar sig...

För att komma in i julkänslan så vi pyntade vi vardagsrummet i Hallonbergen Centrum i julig stil. Kulturama i Sundbyberg, anordnade en mysig luciamorgon där det blev luciatåg kring hundratals brinnande marschaller och vi bjöd på lussebullar.

Slutligen berättade vi om den nya lekytan som Fastighets AB Balder tagit fram i Hallonbergen Centrum. Hit kan ni ta barnen under julledigheten för att leka bland färgglada hinder, spel och rutschkana.

Snipp, snapp, snut...

Så var året snart slut.

Vi vill tacka er för ett fantastiskt år i Hallonbergen och Ör. Nu blickar vi framåt mot 2022 där området kommer att utvecklas ännu mer, fler människor kommer att flytta in och fler roliga saker kommer att hända.

Vi önskar er en riktigt God Jul och Gott Nytt År!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Det bästa och senaste direkt från Hallonbergen + Ör, i din inbox!