Nytt möter befintligt. Att bo i Umami Park ger det bästa från två världar.

Den vidsträckta utsikten över Stockholm och närhet till både city och fina naturområden är Jonathan Naminis favoriter i Umami Park. Jonathan flyttade till sin helt nya lägenhet på Gesällvägen 9 i april i år, ett beslut han först var lite tveksam till men nu inte ångrar en sekund.  

Att flytta till ett befintligt område som håller på att utvecklas, innebär ofta ett boende som inkluderar det bästa från två världar. En av Hallonbergens nyaste invånare är Jonathan Naminis och när han får frågan om hur han trivs i sitt nya hem och i sin nya boendeort, är det just mixen han lyfter fram. 

– Jag hade turen att hamna i topp tio för flera lägenheter via Stockholms bostadsförmedling och var först lite osäker på Hallonbergen. Jag velade lite när jag fick erbjudandet om lägenheten här i Umami Park men med facit i hand ångrar jag inte mitt val en sekund. Här är jättemysigt, nytt och fräscht boende i ett område som håller på att utvecklas och bjuder på allt man behöver, säger Jonathan. 

Vad mer behövs?
Jonathan bor på tolfte våningen och kan njuta av solen från det att den går upp till dess att den går ner.

– Utsikten här är helt underbar. Jag märker inte så mycket av att det byggs för fullt i området. Det är bara roligt att ni satsar på området. Att bo nytt och så nära fina naturområden är ovanligt för att vara Stockholm. Dessutom finns här så mycket. Fotbollsanläggningar, utegym, upplysta elljusspår, rackethall, gymkedjor, matbutiker och tunnelbanan i närheten, vad mer behövs? Det som man kan sakna just nu är utbudet av restauranger men jag hoppas att det blir fler framöver, förklarar Jonathan.

Variationsrikt område
Jonathan bor i Umami Parks signaturbyggnad, det höga huset som smalnar av på höjden.

– Jag uppskattar olikheterna i arkitekturen här. Varje hus har en egen karaktär och området blir variationsrikt, det gillar jag. Väl på plats i min lägenhet blev jag positivt överraskad över till exempel köket som jag trodde jag skulle vara lite trångt utifrån ritningen, men det var mysigt och välplanerat. Dessutom har det en lutande vägg i och med att huset är byggt så, vilket ger mer huskänsla. Det är väl lite utmanande med gardiner bara men jag har hittat en lösning nu, säger Jonathan.

Efter att nu ha bott på Gesällvägen i någon månad börjar gemenskapen växa fram mellan grannarna. Kommunikationen har ökat successivt och wallenstam-appen bidrar enligt Jonathan till ett bra informationsflöde, en gemenskap och möjlighet för alla i huset att hjälpa varandra vid behov.

– Det är väldigt bekvämt att ha den om jag undrar över något eller behöver hjälp. Smidigt och effektivt för alla. Framför allt i en situation som vi alla befinner oss i nu, avslutar Jonathan.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Det bästa och senaste direkt från Hallonbergen + Ör, i din inbox!