Njut av vällagad libanesisk mat. Restaurang Beiruti har öppnat i Umami Park. 

Är du bekant med Hallonbergen + Ör minns du säkert Café Freden. Nu har ägarna flyttat restaurangen till ny lokal i Umami Park och bytt namn till Beiruti. Nytt är också att det är kvällsöppet. Det enda som egentligen är sig likt är just ägarna och den fantastiska maten.

När man kliver in genom dörren till Beiruti, möts man av en stilren inredning i varma färger, och såklart den familjära stämningen. Azra som driver restaurangen tillsammans med sin man Samir, välkomnar med ett glatt leende och serverar en fantastisk lunch, helt tillagad från grunden.

Sen -99 har de drivit Café Freden, en lunchrestaurang med husmanskost som låg precis i närheten. Men när Wallenstam tog över fastigheten tyckte båda parter att det – precis som med resten av området – var dags för en förnyelse.

I höstas slog de upp dörrarna till sin nya restaurang, i en helt ny lokal, ny inredning och nytt koncept. Luncherna med fräsch husmanskost fortsätter, men sen ett par veckor tillbaka håller de även kvällsöppet.

Utvecklingen i området gynnar alla
Azra har själv växt upp i Hallonbergen, tre av fyra barn bor fortfarande kvar i området, och de hjälper ofta till i restaurangen. Hela familjen är överens om att utvecklingen i området är något positivt och att det är jätteroligt att det händer saker och att både arbetsplatser och invånarantalet kommer att öka. Det är även en bra utveckling för dem personligen, och Azra tycker att samarbetet med Wallenstam har funkat otroligt bra, och de känner sig väl omhändertagna.

Lagar allt från grunden
Tidigare drev det ambitiösa paret Libanesisk restaurang inne i stan, parallellt med lunchrestaurangen i Hallonbergen - men nu har de istället slagit ihop koncepten och gör allt i samma lokal. När den sista lunchgäster har gått dämpas belysningen, salladsbuffén och kaffemaskinen ställs undan medan levande ljus ställs fram, och den ljusa lokalen förvandlas till mysig kvällsrestaurang. Det som dock är gemensamt för lunch och middag är att de lagar allt själva.

- Vi vill laga mat som vi själva vill äta, eller ta hem och ge till våra barn. Inga inköpta halvfabrikat utan vi lagar allt från grunden, berättar Azra.

Beiruti betyder ’Mitt Beirut’, och oavsett om du vill äta en god lunch, en spännande middag, beställa catering till ditt event, eller ta hem mat och mysa framför teven, står dörrarna öppna.

Hit är alla välkomna.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Det bästa och senaste direkt från Hallonbergen + Ör, i din inbox!