Både människor och djur trivs i Hallonbergen + Ör

Det är inte bara människor som trivs här, även våra fyrbenta vänner verkar nöjda med matte och husses val av stadsdel. Något som inte förvånar med tanke på utbudet av härliga hundvänliga grönområden.

Många som vill skaffa hund tänker kanske att det inte fungerar om man bor i lägenhet, men med Hallonbergen + Örs gröna omgivningar går det jättebra ändå.

Här finns fina promenadstråk, flera rastgårdar på promenadavstånd och många hunddagis att välja mellan. På Facebook finns även gruppen ’Hundar i Sundbyberg’ där det ibland ordnas gemensamma hundpromenader.

 

Gott om rastgårdar och hunddagis

Den närmaste rastgården ligger vid Golfängarna i Ör, på gångvägen mellan Lötsjön och Råstasjön. Bara lite längre bort ligger en på Rissne Ängar, en i Tornparken och en i Tuvanparken mot Hamngatan.

För dig som behöver Hunddagis ligger HundEden på Rissneleden, Hundpoolen på Vegagatan och på Hamngatan hittar du Tasstryck.

 

Socialt och hälsosamt med hund

Lena Andersson har bott i antingen Ör eller Hallonbergen hela sitt liv. Hela barndomen tjatade hon på sina föräldrar om att få en hund, men fick aldrig någon utan väntade tills hon själv var vuxen och har sen dess haft flera hundar.

I dagsläget hjälper hon till med sin dotters Staffeblandning Atlas, och de promenerar ofta runt sjöarna. Vill de ta sig lite längre går det enkelt att fortsätta mot motionsspåren i Ursvik och sen vidare ut på Järvafältet.
Annars går de till den närmaste rastgården som ligger mittemellan de två sjöarna och leker med andra hundar.

- ”Det bästa med att ha hund här i området är de fina promenadstråken, motionen, men även det sociala” Berättar Lena ”En period när jag inte hade hund sa jag att jag ändå skulle ut och gå iallafall, men det höll bara en månad. Nu måste jag gå ut flera gånger om dagen och stannar och pratar med människor jag aldrig skulle ha pratat med annars”

 

Atlas är bara fem månader och har inte bott så länge i Ör, men tycker att det är toppen. Han vill även hälsa att strumpan inte alls beror på en lite klumpig kloskada, utan är ett fashion statement.

 

Positiv till utvecklingen

Vi var såklart också nyfikna på vad en som bott i området i hela sitt liv tycker om utvecklingen, och Lena är positivt inställd då hon anser att både centrum och andra delar av både Hallonbergen och Ör behöver ett ansiktslyft då det var längesen sist.  
I övrigt trivs hon fantastiskt bra i Ör då det är nära till allt, men ändå inte ’mitt i smeten’. Hon promenerar till Mall of Scandinavia på 10 minuter, tar sig in till stan på 12 minuter och även Solna centrum ligger nära och lättillgängligt.

Men som hundägare är ändå närheten till natur och grönområden det som smäller högst.

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Det bästa och senaste direkt från Hallonbergen + Ör, i din inbox!