Förskolan Stella Nova nominerad till hållbarhetspris!

Grön Flagg-dagen den 11 november är den stora hållbarhetsdagen för skolor och förskolor i hela Sverige. Förutom att alla som arbetar med Grön Flagg får hissa flaggan, delar även Håll Sverige Rent ut pris i årets hållbara förskola. Förskolan Stella Nova i Hallonbergen är som enda skola i Stockholm nominerade!

Grön Flagg-dagen är ett lärandeprogram inom hållbar utveckling. Grön Flagg består av sex steg som över ett läsår hjälper skolor och förskolor att arbeta strukturerat och engagerat med processer för hållbar utveckling.

Varje år hissar hundratals verksamheter i Sverige den Gröna Flaggan för att visa att en hållbar framtid börjar nu. I samband med att flaggorna hissas nominerar Håll Sverige Rent, som arbetar med att förebygga och motverka nedskräpning, de skolor och förskolor som stuckit ut i sitt arbete med just hållbarhet.

Stella Nova i Hallonbergen – enda nominerade förskolan i Stockholm!

Stella Nova förskola i Hallonbergen är som enda skola i Stockholm nominerad till det fina hållbarhetspriset från Håll Sverige Rent med motiveringen:

”För ett fint Grönt Flagg-arbete med en mångfald av aktiviteter som innefattar samtliga dimensioner av hållbar utveckling. För sitt externa samarbete med lokala aktörer där barnen varit med och tagit fram papperskorgar. För en hållbarhetsresa där barnen aktivt har bidragit till minskad nedskräpning i sin närmiljö och påverkat andra att göra detsamma”.

Hur det går för förskolan Stella Nova återstår att se. Oavsett så lyfter vi på hatten för deras hållbarhetsarbete och säger stort grattis till den fina nomineringen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Det bästa och senaste direkt från Hallonbergen + Ör, i din inbox!