Hallonbergsparken får ett lyft!

Under sommaren har Förvaltaren dragit igång en stor upprustning av Hallonbergsparken. När allt är klart kommer här att finnas stora aktivitetsytor och roliga lekområden – där stora delar har inspirerats från teckningar av förskolebarn.

Bara ett stenkast från Hallonbergen centrum ligger Hallonbergsparken. Här finns stora lek- och aktivitetsytor, men i samband med att resten av Hallonbergen + Ör utvecklas och rustas upp, behöver även parken ett lyft för att bli en ännu mer levande och naturlig mötesplats.

Arbetet med att rusta upp parken startade i somras, och när allt är klart kommer parken ha ett nytt utegym, konstgräsplan, ny lekpark och en spännande sagoskog för de yngsta.
Även förbindelsen med de närliggande klipporna kommer att förbättras, för att inbjuda till picknick och grillning i den ljumma kvällssolen.

Barnens fantasi formar lekplatsen

Delen som kallas Sagoskogen utformas med hjälp från barn och personal från förskolan Stella Nova. De har fått rita teckningar och berätta sina önskemål på hur det nya lekområdet ska se ut - bland annat en helt ny hinderbana! 

Den första etappen blir klar redan i höst, och eftersom det har flutit på så bra hoppas projektledaren på att etapp 2 kan komma igång innan vintern.

Boende i Hallonbergen + Ör kan alltså se fram emot nästa sommar, med en ny och mysig samlingsplats där både gamla och nya grannar kan träffas och umgås, samtidigt som barnen leker från morgon till kväll. 

Vill du veta mer om upprustningen av Hallonbergsparken? Kontakta projektledare Niclas De Jounge på niclas.dejounge@forvaltaren.se.

Och vill du läsa mer om hur Hallonbergen + Ör fortsätter att utvecklas kan du göra det här.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Det bästa och senaste direkt från Hallonbergen + Ör, i din inbox!