Njut av pizza och ta del av Goda Grannars arbete

Fredagen 22 oktober bjuder Goda Grannar på pizza och berättar mer om sitt arbete. Efter det startar de upp sin nattvandring och ser fram emot att träffa och prata med ungdomarna igen.

Goda Grannar Sundbyberg är ett samarbete mellan Negashi Moské, St Petrus Syrisk-Ortodoxa kyrka och Svenska kyrkan. Deras fokus är att skapa möjligheter och förutsättningar som bidrar till ett bättre samhälle.

Cham Safar, arbetsledare på Goda Grannar ser fram emot att återstarta Goda Grannars nattvandring efter ett uppehåll under pandemin. För att fira detta bjuder de på stor pizzafest!

- Vi vill visa vilka vi är och hur vi arbetar för att skapa en trygg miljö. Det här blir en nystart efter ett uppehåll under pandemin. Nu ser vi fram emot att återstarta nattvandringen och fortsätta anordna roliga aktiviteter för barn, unga och vuxna. Vi har också rådgivning för att hjälpa familjer och läxhjälp. Min roll i Goda Grannar är att vara ansiktet utåt för oss, speciellt för de unga och främst i Hallonbergen. Allt handlar om att skapa gemenskap och trygghet.

Innan Goda Grannars nästa nattvandring den 22 oktober kommer de att bjuda på pizza mellan kl. 18:00 – 20:00 vid Hallonbergens centrum på Kökets Torg. Planen därefter är att återgå till deras normala nattvandringsschema.

- Vi brukar nattvandra 1–2 gånger i veckan och lite oftare när det är lov. Nu ska vi köra i gång igen och visa människorna i Hallonbergen att vi är kvar. När vi delar ut pizza ska vi också berätta mer om övrig verksamhet som vi kommer att bedriva. Det är även ett bra tillfälle för de som vill bli involverade i vårt arbete, att få höra mer om oss och vad de kan hjälpa oss med. Min pappa har pizzerian ”Askeby Pizzeria” och han kommer att sponsra med pizza till cirka 150 personer. Så kom och njut av grym pizza med oss!

Cham rekommenderar verkligen flera att engagera sig i Goda Grannar och deras event.

- Det skapar en fin och stark sammanhållning mellan personer med olika bakgrund. Vi hjälper alla varandra och skapar en känsla av trygghet. Dessutom gör vi många roliga saker ihop och det blir mycket skratt.

Cham har ett speciellt band till Hallonbergen.

- Jag har varit aktiv i kyrkan i Hallonbergen väldigt länge och nu också i Goda Grannar. Det bor väldigt många fina människor här och känslan är att det finns en stark gemenskap. Att promenera omkring i Hallonbergen är väldigt trevligt med Lötsjön och den fina naturen och omgivningen runt omkring. Jag tror på Hallonbergen och att området har en fin framtid framför sig.

Cham är laddad inför uppstarten och uppmuntrar alla i området att komma förbi, umgås och njuta av en pizzaslice!

Foto: Anders Broberg

Goda Grannar tror på att alla kan bidra med något till deras verksamhet. Är du intresserad av att engagera dig i deras arbete, besök då gärna Goda Grannars hemsida. Följ gärna även deras arbete i sociala medier, de finns både på Instagram och Facebook.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Det bästa och senaste direkt från Hallonbergen + Ör, i din inbox!