Goda grannar i Sundbyberg lanserar träningskonceptet "Power Together"

Nu lanserar verksamheten Goda Grannar i Sundbyberg träningskonceptet ”Power Together” – gratis träning för alla åldrar och kön, med målet att förena och inkludera.

Det var i torsdags som Power Together hade premiär utanför SFI i Hallonbergens centrum. Annonseringen i Sociala Medier hade lockat män och kvinnor i olika åldrar, som efter en lite blyg start både fnissade och vågade ta ut svängarna tillsammans.

– Det är precis det här som är målet. Att boende – oberoende av ålder, kön eller religion – får komma ut och röra på sig under enkla former, samtidigt som de får möjlighet att göra nya bekantskaper i området. Sundbyberg är en ganska segregerad kommun, så det här är viktigt, säger Elisabeth Hjertman Pååg, idag anställd hos Svenska kyrkan, men med flera års bakgrund som idrottslärare.

Varje torsdag, mellan 16:00 och 17:00, kommer Elisabeth hålla träningspass här i centrum. Och varken snö eller regn kommer stoppa henne.

– Förra året körde vi ”Power Sisters”, träning för kvinnor. Deltagarna trotsade både snöstorm och regnrusk, vilket vittnar om hur efterlängtad den här mötesformen är, säger Elisabeth.

Goda grannar startade 2017 som ett interreligiöst samarbete mellan Svenska kyrkan i Sundbyberg, Sankt Petrus syrisk-ortodoxa kyrka och Negashi moské i Hallonbergen. Tanken har redan från början varit att träningen ska vara en inkörsport till något större.

– Träning är så universellt. Varken språk, religion eller kön spelar roll. Vår förhoppning är att deltagarna vågar testa andra aktiviteter i samhället. Vi hoppas även kunna fånga upp önskemål och behov i gruppen som kan leda till fler insatser från vår sida. Det kan handla om allt från diskussionsgrupper om mental, fysisk och social hälsa till språkcafé, stickningsklubbar med mera.

Tidigare har Goda Grannar hållit till i Golfängarna, men genom flytten till centrum hoppas man nu kunna locka betydligt fler.

– Träning ska vara enkelt. Dels genom en plats som är nära för många, dels genom att endast träna med kroppen som belastning, vilket de flesta klarar av. Beroende på hur stort intresset blir kan vi dessutom dela upp oss i mindre grupper, med träning på olika nivåer.

Så, missa nu inte gratis träning och möjligheten till nya bekantskaper i området i höst! Besök Goda Grannar Sundbyberg i sociala medier för mer information och anmälan till träningsträffarna.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Det bästa och senaste direkt från Hallonbergen + Ör, i din inbox!