Project Playground - för att stärka barn och unga som behöver det. 

2016 startade Project Playground ett samarbete med Wallenstam och har sen dess en fysisk mötesplats i Hallonbergen. Initiativet erbjuder ett brett program inom olika områden som t ex idrott, kultur och utbildnings- & studiestöd.

Project Playground startades 2009 av Prinsessan Sofia och var då endast verksamma i Sydafrika. I samband med flyktingvågen till Sverige 2015, väcktes tanken att tillämpa erfarenheten och kunskapen även i Sverige. 2016 byggde Wallenstam om en stor lokal i Umami Park, som sen har kommit att bli navet för Project Playgrounds verksamhet i Sverige. Precis som i Sydafrika ligger fokus på att stötta unga i deras utveckling till att bli ansvarstagande individer med förståelse för sitt egenvärde och att förbereda dem för att kunna påverka sin egen framtid, genom att erbjuda dem personlig kompetens- och kunskapsutveckling.

Lokalen i Hallonbergen är en mötesplats för alla unga, från både Sundbyberg och hela Storstockholm. Verksamheten utvecklas ständigt och har alltid olika projekt på gång. I dagsläget driver Project Playground till exempel ett samverkansprojekt tillsammans med Sundbybergs Stad vid namn ”I Have a Dream”. Projektet verkar för att unga mellan 15-25 år, som av någon orsak har hamnat eller riskerar att hamna i utanförskap, ska återuppta sina studier och/eller finna ett arbete.

Alla vardagskvällar är unga välkomna att delta i olika aktiviteter som kickboxning, brottning, boxning, konst, gitarr, sång, läxhjälp, mediekurs och individuella samtal. Alla aktiviteter hålls i lokalen i Hallonbergen, med målsättningen att ungdomarna ska utvecklas, våga tro på sig själva & sina förmågor och nära sina framtidsdrömmar.

 

 ”Här finns aktiviteter inom olika områden, i strävan att kunna möta olika individer med olika behov och intressen”  berättar Daniella Kostic, projektledare för ”I Have a Dream”.  ”Project Playground är en mötesplats som håller öppet alla vardagar, inte bara för ungdomar i Sundbyberg utan från hela Stockholm.”

 Läs mer om Project Playground och deras viktiga arbete här.

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Det bästa och senaste direkt från Hallonbergen + Ör, i din inbox!