Hallonbergsparken är äntligen invigd!

Hallonbergsparken är äntligen invigd! Parken, som moderniserats, är nu öppen för allmänheten vilket innebär att Sundbybergsborna nu välkomnas. Här finns något för alla, stora som små.

Ett stenkast från Hallonbergens centrum ligger Hallonbergsparken. Under en tid har Förvaltaren sett behov av att förnya parken och göra den mer tillgänglig för Sundbybergsborna. Parken saknade tidigare utbud som passar alla åldrar, lekredskap var slitna och parken saknade kontakt med Hallonstråket som är en naturlig gångförbindelse. Men för ungefär ett år sedan sattes spaden i marken och arbetet med vad som skulle bli den nya Hallonbergsparken påbörjades.

Nu är den fina Hallonbergsparken färdigställd och invigd. Petra Karlsson Ekström, VD på på Förvaltaren hade hoppats på en stor invigningsfest, men det blev en film istället som ni kan se här.

Fartfylld invigning

Så fort bandet klipptes på invigningen rusade barnen från den intilliggande Stella Nova förskola in i parken för att hoppa och studsa, gunga på de nya gungbrädorna, klättra i lekställningar och prova den nya linbanan. Men de hade också ett uppdrag – att måla på stenar för att färdigställa den sagoskog de själva varit med och inspirerat till. Innan arbetet med parken sattes igång fick barnen nämligen komma med förslag och rita teckningar för att visa och berätta hur de ville att sagoskogen skulle utformas.

Under invigningen kom också en annan skara barn ute på sommarlovsaktiviteter. De satte igång en fotbollsmatch på den nya konstgräsplanen tillsammans med sina ledare.

- Vi har haft ett engagemang som varit otroligt hos alla inblandade och nu är parken äntligen invigd. Vi har linbanan här, olika slag av lekutrustning och en väldig aktivitet. Det var just det som var tanken, att engagera och att människor skulle få den här platsen, säger Niclas De Jounge, projektledare på Förvaltaren.

En samlings- och mötesplats för alla

I Hallonbergsparken har man tagit tillvara på de naturliga miljöerna och försökt att skapa något för alla, utöver all lekutrustning och konstgräsplan finns grillplatser, sittlösningar och trädäck där man kan sitta och umgås och njuta av solen. Parken har öppnats upp i form av att skymmande buskar och träd tagits ned vilket skapat en ljusare park. Belysningen har också åtgärdats och nu finns det fler naturliga ingångar till parken än tidigare.

– Det är jättekul att ha fått inviga Hallonbergsparken, en samlings- och mötesplats för alla. Jag ser fram emot många besök i parken för jag tror att det finns något här för allas tycke och smak, så välkomna, säger Petra Karlsson Ekström, VD på Förvaltare.

Ni kan läsa mer om invigningen och Hallonbergsparken på Förvaltarens hemsida.

Hitta hit

Ett stenkast från Hallonbergens centrum ligger Hallonbergsparken. Nedan ser du en karta på platsen.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Det bästa och senaste direkt från Hallonbergen + Ör, i din inbox!