Omtyckta Hallonbergen LIVE bjöd på en händelserik dag

I helgen var det äntligen dags för årets upplaga av Hallonbergen LIVE, och det blev som alltid en rolig dag fylld av musik, dans och kultur mitt i Hallonbergen Centrum.

Den populära kulturfesten för alla barn och unga i Sundbyberg blev en välbesökt tillställning, och bjöd på en massa aktiviteter uppblandat med bejublade uppträdanden.

Biblioteket i Hallonbergen Centrum inledde dagen med filmvisning och bokfiskedamm för de minsta. I den mysiga läshörnan kunde man sedan sitta och titta i sin nya bok.

Därefter höll kommunstyrelsens ordförande ett invigningstal. Centrum fylldes sen med sång och musik när elever från F-2 Grönkullaskolan tog ton. De är med i El Sistema - en global rörelse som handlar om att främja social och kulturell utveckling genom musik - och som då har fått undervisning i fiol, cello, sång och rytmik med lärare från Kulturskolan.

Dagen fortsatte sen med roliga aktiviteter i form av pyssel, workshops, prova på-aktiviteter, sagostunder och teater.

En av besökarna på Hallonbergen LIVE, var Åsa Olsson som tillsammans med sina två barn pysslade med pärlplattor på Galleri UNG. Det var första året de besökte eventet, och de tyckte det var jättebra ordnat. Gällande utvecklingen i Hallonbergen + Ör var hon mycket positiv, eftersom Sundbyberg är en fantastisk plats att bo på, och ju mer det utvecklas desto tryggare och mer attraktiv blir hela stadsdelen. 

Balder Fastigheter hade dagen till ära anlitat fyra ungdomsvärdar, vars uppgifter var att hälsa besökarna välkomna, visa dem till olika aktiviteter, hålla rent och dela ut programblad.

Michelle 18 år var en av dem, och hon berättar att de i slutet av dagen även arrangerade en tävling där barnen fick gissa antalet godisbitar i en glasburk, och där vinnaren fick burken. Något som blev väldigt uppskattat.

Cecilia, också 18 år, tyckte det var roligt att träffa alla människor från hela Sundbyberg, och särskilt kul att se föräldrarnas stolta leenden när barnen uppträder.

 

Viktigt och roligt evenemang
Inne i biblioteket stod Sampo Axelsson och lät musikintresserade barn prova på att spela trummor och elbas. Sampo bor inne i stan men jobbar som lärare på Kulturskolan i Hallonbergen. Han tycker det går snabbt och smidigt att ta sig hit varje dag med tunnelbanan, och är mycket positiv till den här typen av evenemang eftersom det får upp ögonen för både Kulturskolan och området.

Ännu ett lyckat Hallonbergen LIVE är alltså till ända, så nu är det bara att se fram emot nästa höst!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Det bästa och senaste direkt från Hallonbergen + Ör, i din inbox!