Storsatsning på ungdomars hälsa i Hallonbergen + Ör

Nu i veckan har Löparakademin dragit igång sitt populära Tioveckorsprogram i Hallonbergen - läs mer om deras verksamhet och framtidsplaner.

I Hallonbergen + Ör satsas det alltid mycket på ungdomarna. Det handlar om allt från sommarjobb till lovaktiviteter - och nu även en satsning på hälsan.

I Löparakademins Tioveckorsprogram får högstadieelever genom träning, workshops och mentorskap verktyg att sätta upp och nå personliga mål. Alla är välkomna och ingen tidigare träningsvana krävs, utan lite extra fokus ligger snarare på ungdomar som inte har sprungit och tränat förut.

”Intresset i Hallonbergen har varit superstort” Säger John Laselle, verksamhetsledare på Löparakademin ”Vi får bra backning från olika aktörer i Sundbyberg, och samarbetar med kommunen, Förvaltaren och Balder, vilket skapar bra förutsättningar att hålla program här”

Gemensamt för många av projekten är att de använder löpning som ett redskap till sociala förbättringar. De leds av engagerade ledare som finns vid ungdomarnas sida och motiverar dem under hela programmets gång. Detta mentorskap från ledarna är en viktig del av programmet då det ger ungdomarna en naturlig kontakt med vuxna förebilder.

Personliga mål och verktyg för framtiden

Tioveckorsprogrammet går ut på att ungdomarna tränar ihop i tio veckor, och avslutar med ett 10-kilometerslopp.
Vid sidan av träningen hålls även workshops som handlar om att utifrån sina egna förutsättningar sätta upp personliga mål, som sen kan tillämpas på andra delar av livet.

Vid programmets slut är målsättningen att ungdomarna ska gå därifrån med starkare självförtroende, förbättrad hälsa, och ökad kunskap om en hälsosam livsstil. Egenskaper som följer med även i framtida utmaningar.

Här kommer Löparakademin hålla program i Stockholm under våren 2020:
Stockholm (Hallonbergen, Tensta, Husby/Akalla, Norra Botkyrka, Skärholmen, Vällingby/Hässelby, Farsta, Rågsved/Hagsätra)

Det finns ett fåtal platser kvar i Hallonbergen, så vill du anmäla dig eller ditt barn: Läs mer och anmäl här!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Det bästa och senaste direkt från Hallonbergen + Ör, i din inbox!