Kom och var med när vi lussar på gator och torg!

Vad är väl mer stämningsfullt än ett skönsjungande luciatåg som sprider ljus i decembermörkret? Den 13 december får alla som vill både delta eller titta på Hallonbergen + Örs egna luciatåg.

Att i december klä ut sig till kristna helgon är något som startade redan under medeltiden, och enligt folktron var 13 december en ganska farlig natt, fylld av övernaturliga makter och pratande djur.
Traditionen med dagens luciatåg uppstod i Sverige i slutet av 1800-talet, och Sveriges första offentliga luciatåg anordnades av Stockholmstidningen år 1927. Nu handlar det bara om att sprida ljus och mysig julstämning.

På Lucia anordnar Träffpunkten Hallonbergen ett luciatåg där alla som vill får delta! Kl. 17.00 möts alla för gemensam uppsjungning med glögg och pepparkakor, för att sen gå ut för att lysa upp Hallonbergen + Örs gator och torg. Var utklädd till Lucia, tärna, pepparkaka, stjärngosse eller kanske Staffan? Det går även bra att komma precis som du är, huvudsaken är att det blir en rolig tillställning.

 

Varmt välkommen till ett stämningsfull Luciafirande!

 

När: 13 december kl 17.00 – 18.30

Var: Hallonbergen Centrum, plan 1 utanför Matcenter

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Det bästa och senaste direkt från Hallonbergen + Ör, i din inbox!