Dåtidens och framtidens Hallonbergen+Ör

Den 8:e oktober samlade Förvaltaren boende, politiker och experter för ett gemensamt kliv mot framtidens Hallonbergen + Ör. Det blev en lyckad och givande eftermiddag där det fanns något för alla.

När Hallonbergen växte fram under tidigt 70-tal byggde Förvaltaren här 2 000 nya bostäder, och tog ett stort ansvar för områdets utveckling. Detta ansvar kvarstår nu när stadsdelen står inför en ny förändring, där det inte bara handlar om att bygga nytt, utan även bevara de styrkor som redan finns.

Den 8:e oktober bjöds alltså allmänheten in, tillsammans med politiker och experter för att vara med på starten av Förvaltarens arbete med att förnya och utveckla Hallonbergen + Ör.

Besökarna samlades i mingeltältet där de kunde läsa mer om aktuella byggplaner och prata med representanter från både Förvaltaren och Sundbybergs Stad, för att sen besöka en tidstypisk lägenhet från 70-talet.

- 70-talet är i ropet igen. Dagens trender är mycket 70-tal med lätt pastelliga färger och murriga tyger. Och badrumsporslinet var med fördel mintblått eller avokadogrönt, säger Lisa Widén som på uppdrag av Förvaltaren jobbat med att återskapa, färgsätta och inreda lägenheten på Rissneleden 51. 


Fotograf Beatrice Graalheim

Moderator Viktoria Walldin förde sen en diskussion om Hallonbergens dåtid, nutid och framtid på scenen, där politiker och besökare bjöds in i diskussionen.
De viktiga samtalen varvades med ett besök i framtidstältet, matservering i konstverket Kökets Torg, samt roliga aktiviteter för barnen som ponnyridning.


Fotograf Beatrice Graalheim

Den uppskattade skulpturgruppen Hästkvintett som har stått inne i Hallonbergens Centrum, nyinvigdes framåt kvällen på Rissneleden 25, och dagen avslutades med ett bejublat uppträdande av danselever från Sundbybergs Kulturskola.

Nu är starten alltså avklarad, och vi kan tillsammans blicka mot framtiden.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Det bästa och senaste direkt från Hallonbergen + Ör, i din inbox!