Området

Hallonbergen + Ör

Från matlyx till svindlande höjder

Visste du att endast 10 minuter från Hallonbergens T-bana, ligger Gröna Stugan Kafé och Bistro där fransk bistro möter svensk husmanskost? Visste du att utegymet öster om Lötsjön har en 24 meter lång armgång? Eller att Toppstugeparken ligger hela 49 meter över havet och bjuder på en svindlande utsikt? Det finns många unika pärlor att besöka runt Hallonbergen+Ör. Vi har listat 8 st favoriter, läs mer här

Hallonbergen + Ör

Natur, kultur och gemenskap. Här finns allt du behöver

I Hallonbergen + Ör är det lätt att trivas. Kombinationen av att bo nära både stad och natur, skapar en balans i livet som många uppskattar. De bilfria gårdarna och öppna utemiljöerna uppmuntrar till härligt häng med grannarna. Här har du närheten till all vardagsservice så som apotek, vårdcentral, gym, livsmedelsbutik, café och restauranger. Samtidigt kan du njuta vid de vackra sjöarna som ligger bara ett stenkast bort. Kulturlivet är rikt och aktivt med många lokala aktiviteter som uppskattas av alla åldersgrupper. Härifrån är det också smidiga kommunikationer in till city och till flera av Stockholm stora shoppingcenters och arenor.

Hallonbergen + Ör

Sundbybergsbornas favoritplats för möten och gemenskap måste vara Golfängarna. Det är också många familjer som lockas till ett liv i det naturnära och lugna bostadsområdet intill. Här hålls varje år ett välbesökt nationaldagsfirande, och det vackra läget intill Lötsjön och Råstasjön gör Golfängarna till den perfekta platsen för en picknick i gräset. Vill man aktivera sig och familjen finns även en plaskdamm, minigolfbana, bouleplan, tennisbanor, pulkabacke och lekplats.

Hallonbergen + Ör

De levande stadsdelarna Hallonbergen + Ör är fyllda av kultur, konst och musik. Området byggdes för den moderna familjen på 1960- och 70-talet, och för den kulturintresserade finns här mycket spännande historia.

Under Nyheter finns många historiska reportage där du kan läsa om allt från konsten i tunnelbanan och Sundbybergs första lokalkändis, till när golfen slog igenom på 1890-talet och visionen om att skapa ett storslaget kollektiv. 

Hallonbergen + Ör

Tidslinje

Följ med i Hallonbergen + Örs spännande utveckling från 1963 fram till idag och vidare till 2030, då området beräknas vara färdigutvecklat. Tidpunkter som anges i framtiden är planerade cirkatider utifrån vad som är känt idag.

Historiska Hallonbergen + Ör

De första boende flyttar in i Ör.

1963

 

Historiska Hallonbergen + Ör

Hallonbergen får sina första hyresgäster.

1969

Historiska Hallonbergen + Ör

"Den bästa boendemiljön i Sverige!", Olof Palme

1973

Hallonbergen + Ör under planering

Utvecklingsplanerna för Hallonbergen + Ör startar!

2005-2010

Hallonbergen + Ör under utbyggnad

Många boende deltar i dialogprojektet PARK LEK

2011 - 2014

Hallonbergen + Ör under utbyggnad

Hallonporten Norra och Södra möjliggörs

2016

Hallonbergen + Ör under utbyggnad

7900 personer bor i Hallonbergen + Ör

2019

Hallonbergen + Ör under utbyggnad

Området utvecklas för fullt, nya invånare välkomnas!

2022 - 2030

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Det bästa och senaste direkt från Hallonbergen + Ör, i din inbox!