Sommarjobb 2019

Sommarjobbare 2019 i Hallonbergen + Ör!

60 ungdomar från Sundbyberg fick under sommaren möjligheten att både ta hand om sin stadsdel, och samtidigt få en första kontakt med arbetslivet.

Valen har stått mellan parkarbete där ungdomarna har fått jobba utomhus med att slipa bänkar, måla och jämna till buskage, eller fastighetsskötsel inomhus där de till exempel har fått hjälpa till med att renovera garage och cykelrum.

En annan uppgift var att röja i ett tryckeri på drygt 3000 kvadratmeter i Hallonbergen, där lokalen tömdes på gamla möbler, papper och bråte. Därefter sorterades allt med hänsyn till miljön, vilket gav ungdomarna mer kunskap inom sopsortering och miljötänk.

”De har verkligen livat upp min känsla när jag kommer in i garaget där jag numera möts av en himmelsblå vägg med måsar och moln. Tack alla fina ungdomar” – Kajsa, Sundbyberg

De varierande uppgifterna gynnar både Förvaltarens hyresgäster, men även de själva då de får erfarenhet inför sitt framtida yrkesliv, och många av de anställda på Förvaltaren började som sommarjobbare.

Alla vinner alltså på detta framgångsrika initiativ, och vi hoppas på fler somrar med Sundbybergs duktiga ungdomar. 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Det bästa och senaste direkt från Hallonbergen + Ör, i din inbox!