Ett händelserikt år i Hallonbergen + Ör är snart till ända!

2019 var året när utvecklingen av Hallonbergen + Ör verkligen tog fart. Fler människor har flyttat in, nya företag har etablerat sig och det har arrangerats en rad olika events och aktiviteter för stora och små. Innan vi kliver in i ett nytt spännande år, blickar vi tillbaka på allt roligt som hänt…

Roliga events för stora och små
Invigningen av Paviljongen var startskottet till ett nytt Ör centrum! I detta tillfälliga vardagsrum har boende i området kunnat mötas, trivas och vara med på mysiga evenemang som vintergrillning och pysseldagar.
Under året har även flera händelserika temadagar anordnats runt Hallonbergen + Ör, som seniorträff, familjedag i naturreservatet och spännande eftermiddagar där man både har fått ta del av utvecklingen och se nya konstverk invigas, samtidigt som de mindre roat sig med bland annat pyssel och ponnyridning. 

Med kultur i fokus
I November fylldes Hallonbergen C av kultur, sång och dans under det omtyckta eventet Hallonbergen LIVE. Samtidigt har biblioteket ordnat regelbundna aktiviteter för barn och ungdomar under hela året, och konstnärer höll öppet hus  och workshop i Ateljévåningen ’17 Rum’.

Härliga helger i Hallonbergen + Ör
På hösten och vintern finns det mycket att fira! Under Halloween anordnades en pysseleftermiddag i Paviljongen, ett stämningsfullt Luciatåg invigde nya scenen i Hallonbergen centrum. Det har även julpysslats i Vardagsrummet, och Twin Doves höll en vacker julkonsert tillsammans med alla barn som ville vara med och sjunga.

Satsningar på sysselsättning
Det har även satsats stort på att få ut både ungdomar och vuxna i arbetslivet. Fastighets AB Förvaltaren erbjöd sommarjobb inom parkarbete och fastighetsskötsel, och tidigare i år slog TalangAkademin upp portarna i Hallonbergen Centrum. De erbjuder praktikplatser till boende i Sundbyberg som är över 18, och hjälper bland annat Balder fastigheter att matcha ihop dem med passande praktikanter.

Framåt tillsammans
Just informationstillfällen har det sen funnits gott om under året. Sundbybergs Stad har tillsammans med politiker och aktörer arrangerat flera events där boende och framtida boende har kunnat lyssna på framtidsplanerna och ställa frågor.

Tack för att ni har varit med oss under 2019 – nu blickar vi framåt mot ett nytt och händelserikt år, och vi hoppas att ni vill fortsätta tillsammans mot framtiden.

God jul och ett riktigt Gott Nytt År!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Det bästa och senaste direkt från Hallonbergen + Ör, i din inbox!