Välkommen på familjedag i naturreservatet

 

Kom med familjen till Lötsjön-Golfängarna, sönd. den 25 augusti

Sundbybergs Stad kommer då att hålla en lättvandrad guidning i det fina naturreservatet Lötsjön-Golfängarna. Stadens park- och naturvårdare berättar om ängarna, skogen och vattnet i reservatet. 

Du kan snickra insektshotell, gå tipspromenad, prova att slå ängar med lie och göra andra roliga aktiviteter. Är det inte eldningsförbud bjuder vi på grillad vegetarisk korv från klockan 11.30.

Varmt välkommen!

Program från Sunbybergs Stads hemsida:

Program 25 augusti 2019

11:00–11:30 Förmiddagsguidning i naturreservatet

11:30–14:00 Vi tänder grillen under förutsättning att det inte är eldningsförbud. Vi bjuder på vegetarisk korv till alla.

11:30–14:00 Snickeriverkstad för barn och vuxna. Hela familjen kan hjälpas åt med att bygga insektshotell. Där kan bin, humlor, steklar, nyckelpigor och alla andra insekter flytta in. Med ett insektshotell i trädgården ökar du förutsättningarna för rikare blomning genom att hotellgästerna pollinerar trädgården åt dig.

12:00–13:00 Testa att slå våra nya ängar med lie

12:30–14:00 Lär dig mer om arter med Naturskyddsföreningen Solna-Sundbyberg genom att spela ett slags artbingo. Alla barn i åldrarna 5–12 får ta märket Naturfalken i sällskap med en vuxen. Medaljen kostar 50 kronor i självkostnadspris.  

13:30–14:00 Eftermiddagsguidning i naturreservatet

Du kan under hela dagen gå en tipspromenad och svara på barnvänliga frågor om djur och natur. 

Ta gärna med egen picknickkorg!

Mer info från Sundbybergs Stad finns här nedan. 

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Det bästa och senaste direkt från Hallonbergen + Ör, i din inbox!