Utveckling och invigning. En spännande heldag i Hallonbergen!

Fredagen den 4:e oktober är du varmt välkommen till en händelserik dag i Hallonbergen Centrum. Kom och inspireras, träffa grannar och var med och påverka utvecklingen av din livsmiljö. Det kommer att bjudas på lunch, workshops och dagen avslutas med en efterlängtad invigning av konst- och arkitekturprojektet Kökets Torg.

Räkna med en rolig och engagerande heldag på seminariet Den Mäktiga medborgaren, där du tillsammans med dina grannar få möjligheten att påverka utvecklingen av ditt område. Här kan du delta i öppna samtal, föreläsningar, workshops och det utlovas även en intressant reflektionsvandring runt Hallonbergen.
Klockan 13:00 bjuder köket på en god vegetarisk soppa och dagen avslutas kl 17:00 med en mäktig invigning av Kökets torg – betongavgjutningen av Hallonbergens standardkök från 1974.

Här kan du se alla dagens aktiviteter: Program_4okt2019

Konstprojektet är resultatet av ett samarbete mellan kvinnogrupper i Hallonbergen och arkitekten/konstnären Elin Strand Ruin, med hjälp av Fastighetsbolaget Balder och Marabouparkens konsthall. En 11 ton tung hyllning till hemmets omhändertagande hjärta i områdets lägenheter.  

Fotograf: Anders Bobert 

Konstverk med ett viktigt budskap
Arisofanes skrev skådespelet ”The Power of Women”, där kvinnorna tar över makten när männen är ute i krig. De flyttade då ut köken på stadens torg, vände ut och in på de privata och offentliga rummen, med målet att förändra samhället.
Det var delvis härifrån som Elin Strand Ruin hämtade inspiration när hon fick uppdraget av Sundbybergs stad, att skapa en plats för att öka kvinnornas närvaro på allmän plats.
Under den stora utvecklingen som kommer att ske i Hallonbergen + Ör de närmaste åren kommer konstverket att flyttas runt till tre platser, för att slutligen placeras permanent på torget.

Missa inte invigningen av denna välkända interiör som nu flyttas ut i offentligheten.

Vi ses där!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Det bästa och senaste direkt från Hallonbergen + Ör, i din inbox!